Piso Gonia

Piso_Gonia.png.crdownload

Wij zijn Piso Gonia
Piso Gonia; vertaald uit het Grieks betekend dit Achterhoek. De plek waar de meesten van ons hun roots hebben liggen. Dan zul je vast wel denken; waarom een Griekse en geen Latijnse naam? 
Dat kunnen we uitleggen. Achterhoek in het Latijns is Tergo Anguli, en probeer dat maar eens uit te spreken als je flink in de SooS hebt gezopen. Piso Gonia daarentegen rolt zelfs na 16 Bavaria en 4 WKD nog soepel van de tong. Genoeg over de naam nu. Hoe is deze magische groep met 12 Achterhoekers, een poldermeid en een Brabo eigenlijk ontstaan?
Het was de zomer van 2020: een jaar van afgelaste feesten, uitgestelde festivals en gratis MBO diploma’s. In het dal van de coronacrisis mocht er een nieuwe lichting studentjes aan de Aeres beginnen. 
Al snel kwamen we erachter dat de SooS voor ons een betere plek was om medestudenten te leren kennen. Op een van de avonden troffen we hier een verdwaalde poldermeid aan. Wie niet beter zou weten geloofd meteen dat deze meid uit de achterhoek komt. Ze zuipt net zo hard als een Achterhoeker, alleen dat dialect, dat bleek toch nog tegen te vallen. 
Joa betekend ja, maar joa joa betekend nee. Ku’j ‘t allemoale nog begriepen? 
Diezelfde avond zat er ook een Brabo aan tafel. Brabant en de Achterhoek, een gouden huwelijk!
De Brabo is een ervaren SooS gaander, weet de drank goed te vinden en kan ons met zijn ervaring hopelijk nog veel drankspellen leren. 
Nadat we ons allemaal weer een avond hadden bezopen in de SooS wisten we het zeker. Deze club moet bij elkaar blijven! 
En zo geschiede. Jaarclub: Piso Gonia!

Onze sponsoren