Avus Agricola Erat

AVUS.png

Op een donkere dag in het begin van 1995 zat er een lallend gezelschap te vergaderen in een van de obscure dranklokalen die Dronten rijk is. Dit gezelschap zou op deze 16e februari geschiedenis gaan schrijven. Onder de bezielende klanken van Corry K, André H, Koos A, Harry S, en andere legendes op het gebied van de vaderlandse levensliederen zouden zij een dispuut op gaan richten.

De naam was snel bedacht, doordat één ieder aanwezig een sterke band heeft met zijn Opa(‘s), en deze op welke manier dan ook relaties heeft met de Agrarische sector, het de Latijnse verbastering van Opa was Boer zou worden. In USRA kringen inmiddels beter bekend als Avus Agricola Erat.

Dat het geen doorsnee gezelschap is mag inmiddels duidelijk zijn, de grote verscheidenheid waarmee de Avus-leden naar voren treden is er een die in USRA kringen opmerkelijk genoemd mag worden. Neem bijvoorbeeld de jaarlijks terugkerende DIES NATALIS die het dispuut organiseert waarbij altijd een grote verscheidenheid aan artiesten komt optreden. We hebben onder andere  Papa di Grazzi, Mental Theo, Mooiwark, 30 euro live Q-Music, Lucas en Gea, Jannes, de Heinoos, Psyko Punkz, de Partysquad, Plork en de Aannemers, DJ Paul Elstak The Euro’s en nog vele andere grote artiesten mogen verwelkomen op de DIES. Ook het jaarlijkse bus-uitje naar Bruins trekt jaarlijks mensen in grote getalen.

In 2020 zullen we alweer ons 5e lustrum mogen vieren en dus de 25e verjaardag van Ons Aller OPA. Het beloofd een magistraal jaar te worden waar men nog jaren over zal napraten.

Ook zijn de leden van Avus Agricola Erat (bijna) altijd te vinden op de activiteiten die door de USRA of andere disputen worden georganiseerd. Het Dispuut Avus Agricola Erat hoopt op nog vele drankrijke en melodieuze jaren.

Mijn opa is een grapjas
Hij leest verhaaltjes voor
Uit boeken uit mijn schooltas
Maar hij verzint ze hoor

Hij helpt mij met mijn sommen
Als ik ze moeilijk vindt
Mijn opa is geweldig
Hij is mijn beste vrind

Avus op Opa!

Bezoek ook onze website: Avus.nl

Of Like ons op Facebook

Onze sponsoren