Erunt Commo Nos

2019-11-11_6.png

Er was eens…
Een lief klein kuikentje wat het ei uit de dampende cloaca was geschoten. Hij stapte de wijde wereld in, nadat hij met zijn pikhouweel die verrekte eierschaal aan diggelen had gebikt, met als doel om lid van Erunt te worden. Dit viel echter nog niet zo mee, daar hij geboren was in een ouderwetse legbatterij. Het feit dat het lief, klein kuikentje geboren werd in een legbatterij op 3 hoog, wat net zo vaak voorkomt als Geert en Osama die in de Jordaan samen een spacecake van een halve kilo soldaat hebben gemaakt nadat ze een verhitte discussie over de Amerikaanse hypotheekcrisis onbeslist hebben gelaten, maakte meteen duidelijk dat het hier om een klein, lief kuikentje met allure, een sterke overlevingsdrang en een pikhouweel ging. Kortom een kuikentje met de potentie van een Eruntlid. Maar hoe kwam dit kuikentje nu uit deze ellendige legbatterij? Na wat rond te struinen in de stal en wat deskundig observatiewerk kwam hij de kuikenboer tegen. De boer is voor menig kuiken een eng moment, maar niet voor ons kuikentje. Met de veren omhoog paradeerde hij de boer voorbij richting de voederbak. Bah, alweer een droge korrel. Maar wat zag het kuikentje buiten langsrijden? Een grote bulkwagen gevuld met gerstnat. Een enorme pretcilinder voor met appelsap voor gevorderden. Zou daar nog wat alc0hol te halen zijn? Hij moest immers toch oefenen om later volwaardig Erunt lid te kunnen worden. Doch het engeltje op de schouder van het kuikentje wist hem te vertellen dat alcohol slecht is als je nog in de groei bent, dat het grote nadelige gevolgen kan hebben voor je algemene ontwikkeling en dat je er een rare ziekte met de naam Korsakoff van kan krijgen. Het duiveltje daarentegen kwam met het beter gegronde argument; ‘het is toch lekker?!’en het kuikentje nam voor de tweede keer zijn pikhouweeltje in de hand en bikte met grote overtuiging en wilskracht een tapgaatje in de pilsenerbulkwagen…

Voor het vervolg van dit dient eerst een prijsvraag gewonnen worden. Antwoord op de prijsvraag minimaal 25 keer sturen naar Erunt.

Hoeveel fahrenheit weegt een neushaar van dit Eruntwaardige kuiken?

Was getekend,
Erunt Commo Nos

“Erunt Commo Nos’ is in het vrij vertaalde ‘was iedereen maar zoals ons’. Door sommige mensen wordt dit als arrogant ervaren. Dit is niet correct aangezien het woord ‘arrogantie’ niet in ons vocabulaire voorkomt.

Onze sponsoren