Carnatus Labrum Agricultura

logo.jpeg

Het enige dispuut dat er al jaren toe doet binnen de studentenvereniging USRA.

Carnatus Labrum Agricultura (CLA) staat voor Schlüter, Grootsheid, Hulde, Kracht, Overbrenging, Wodan, Donar, Dikke Banden, Bier en een Onverbeterlijk Kameraadschap. Soldaten aan het front kennen de werkelijke betekenis van Kameraadschap nog niet zoals een zatte CLA’er.

USRA is opgezet en gebouwd door de mannen van CLA. Al 9 Bestuursjaren lang, is de Algemeen Adjunct van het Dagelijks Bestuur der USRA een CLA’er. Daarnaast draait sociëteit Ad Libitum op CLA. Niet alleen door het altijd aanwezig zijn van CLA mannen, maar ook door bijna elk bestuursjaar vertegenwoordigt te zijn in het Soos Comité Bestuur. Waarom zult u zich afvragen? Doordat een vereniging niet zonder een nuchtere boerenblik, ongezouten mening en de kracht van de knuppel in het hoenderhok van een CLA man kan!

Van CLA’ers wordt verwacht nooit op te geven. Eén stap terug is het verliezen van overbrenging op de grond. Vastzitten is een zonde. Bestraffing onontkoombaar! Ijzeren wil tot doorzetten is hiervan het gevolg. Zelfs als het laatste stukje vermogen uit de, al kromgetrokken, drijfstangen geperst moet worden, de radiator al kookt, de 900’s al met meer dan drie rillen in de band slippen en de dissel van de toch al veel te zwaar beladen aanhanger steeds langer wordt. Een CLA’er gaat door!

’s Avonds kun je terug denken aan deze lange, ruige dag op Schlüter gereden te hebben onder het genot van een sigaar ter grootte van de gemiddelde Sequoia boom en een IBC vol jonge Jenever. immers:

“Gebruik uw verstand, rij een dikke band. Gebruik je lever, Drink jenever!”

De lange lijst aan grootse geschiedenis schrijvende overwinningen laat zien dat dit beleid van CLA leden werkt. We noemen u een paar kleinigheden uit ons oeuvre:

Negenjarig Algemeen Adjunctschap.
CLA meer jarig winnaar van het zilverenwisselfust. (Als blijk van de mooiste feesten binnen USRA; CLA Dikkebandenfeest, CLA Winterbandenfeest & CLA Feestweek)
CLA Trainingscentrum voor Algemeen Adjuncten van het DB en leden van het SB
Gehaktballen Bakcontest winnaars op de plaatsen 1,2,3,4 en 5 in de jaren: ’03 ’04 ’05 ’06 ’07 ’08 ’09 ’10 ’11 ’12 ’13 ‘14 ’15 ’16’ 17’ 18’
Winnaars van diverse dicht- zang- en bidwedstrijden bij de heilige vereniging voor Wodan, Donar, Schluter-aanbidders en de Dekselse Dandy’s and Harmonica Lewinskey’s Group.
Recordhouders meerdaagse FM zendmarathons voor zowel binnen als buiten de polder. Met meerdere zendlocaties en stations. De meest recente Station Bunder Kanon wist een geheel voorjaar, zomer en najaar de volledige polder rond Dronten van Maiszaai, -schoffel, -spuit, -groei en –Hakselpsalmen te voorzien. Dit alles vanuit de heilige tempel der CLA en SBK aan de Thomsonstraat
CLA is voor mannen die een drang hebben om ruige verhalen te vertellen, borrel lusten en fantaseren over Schlüters!

Als laatste de CLA levens spreuken en zijn levens motto’s:

Gebruik uw verstand, rijd een dikke band. Gebruik uw lever, drink jenever!
Beter vier banden in het land als tien aan de kant
Beter 10 banden aan de kant dan 1 in de brand
Beter 10 branden banden aan de kant dan 1 in de hand
Ruige groet, mannen der CLA!

Onze sponsoren