Jaarfeest Kern

Studentenvereniging USRA bestaat al sinds 1958. Dit wordt elk jaar gevierd tijdens het Jaarfeest, dat plaats vindt op de derde woensdag van maart.

Het Jaarfeest wordt gevierd op een externe locatie en iedereen komt op deze feestelijke dag in galakleding. De dag begint altijd met een kleine fotoshoot: het Dagelijks Bestuur, Soosbestuur, Jaarfeest Kern en een aantal disputen gaan dan op de foto. Na de lunch komen er een aantal bussen met USRA-leden voor het cabaret. Disputen en vriendengroepen kunnen dan de zaal vermaken door middel van een leuk filmpje of een grappig toneelstukje. Ook de leraren zijn vaak van de partij, zij voeren dan een toneelstukje op. Tussen de toneelstukjes/filmpjes worden er regelmatig pauzes ingelast. De studenten kunnen deze pauzes gebruiken om een lekker drankje te nuttigen. ‘s Avonds staat er een buffet klaar en wordt erg gezellig met elkaar gegeten. Na het eten komen de laatste USRA-leden aan. Dan begint het avondprogramma waarin de band en DJ spelen en wordt deze feestelijke dag afgesloten met het feest.

Om deze feestelijke dag te organiseren wordt elk jaar een Jaarfeest Kern samengesteld. Deze bestaat uit vier personen, namelijk een voorzitter, vicevoorzitter, penningmeester, secretaris en een contactpersoon vanuit het Dagelijks Bestuur. De Jaarfeest Kern begint in januari met het zoeken van een locatie en het regelen van de DJ en de band. Verder beginnen zij in maart met de verkoop van de kaarten en worden er aan de hand hiervan bussen geregeld. Ook worden de filmpjes en toneelstukjes verzameld door de Jaarfeest Kern. Tussen de toneelstukjes door worden er ook een aantal gastsprekers uitgenodigd. Zij vertellen vaak iets over hun tijd bij USRA of hoe USRA betrokken is bij school, dit zorgt voor een beetje afwisseling tussen de toneelstukjes door. Op de dag zelf zorgt de Jaarfeest Kern ervoor dat alles goed verloopt en dat het een feestelijke dag wordt.

Onze sponsoren