Ad Libitum

Ad Libitum

Ad Libitum of de SooS is de sociëteit van de studentenvereniging, gevestigd aan de Educalaan 39a in Dronten. De SooS op de huidige locatie is in december 2013 nieuw gerealiseerd.

Openingstijden

De SooS gaat zondag om 21.30 uur open. Van maandag tot en met donderdag is de SooS geopend vanaf 19.00 uur. De sluitingstijd van de SooS is om 02.00 uur. Bijna elke dinsdag en donderdag worden feesten georganiseerd door disputen, studentenhuizen of commissies binnen USRA. Elk feest heeft wel een thema zoals het beruchte travestieten bal en schuimparty. Meestal is bij dit soort feesten live muziek of een DJ aanwezig. Op zondag-, maandag- en woensdagavond zijn er avonden in het Van Hartencafé. Deze ‘Bruine Kroeg avonden’ zijn ontzettend gezellig!

Een eigen bestuur

Het SooS Comité is een Comité binnen USRA die de SooS draaiende houdt. Het wordt gerund door het SooS Comité Bestuur, dit zijn negen mensen met verschillende functies. Onder hen zijn twee subcommissies, de SooStappers en de Draaicommissie, als je zin hebt om een keer plaatjes te draaien in de SooS moet je bij de draaicommissie zijn. Elke avond draaien er 1 of 2 van het bestuur dienst. Dat houdt in dat ze alles een beetje in de gaten houden en zorgen dat het een onvergetelijke avond wordt.

Vergaderen

In de SooS is het ook mogelijk om te vergaderen. Er zijn hier speciaal twee vergaderruimtes voor gebouwd. Je kunt vanaf 19.00 uur terecht in de SooS om te vergaderen. Wil je vergaderen met je commissie, dispuut o.i.d. meld dit bij Hoofd Deurbeleid Kars Breimer. Tot SooS!

Grote feesten

Enkele keren per jaar zijn er extra grote feesten, dit zijn dan open feesten die toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor niet USRA leden. Zo kunnen vrienden van thuis ook eens een kijkje nemen. Zondag, maandag en woensdag zijn de wat rustige avonden in de SooS dan is er de mogelijkheid om met z´n alle een potje te poolen of rustig met z´n alle een lekker biertje te doen. Op deze dagen is het van Harten café (ook de ‘Bruine Kroeg’ genoemd) open. Om deze avonden te organiseren zijn er natuurlijk ook tappers nodig! Dus heb je zin om een keer te tappen in de SooS? Geef je op voor de SooStappers installatie. Deze is altijd in oktober en in maart. Je kunt je opgeven bij de Hoofd Soostappers Britt van Diesen. Je zult wel denken; Ik blijf liever aan de andere kant van de bar staan om bier te drinken, maar het is meestal ook enorm gezellig achter de bar. Verder leer je ook veel mensen binnen de studenten vereniging kennen, wat altijd handig is voor later.

Geschiedenis

In de jaren negentig groeide het idee om een eigen USRA clubgebouw op te richten. Dit om niet steeds afhankelijk van school te zijn en omdat na feesten die door USRA georganiseerd werden, minder conflicten met school te hebben. Hiervoor werd een aantal opties bekeken, waaronder een samenwerking met jongeren19nu, een gebouw in eigendom of samenwerking met een discotheek uit Dronten. Om dit alles te onderzoeken is in het jaar ’95/’96 een werkgroep SooS opgericht.

Dit resulteerde vanaf 9 februari 1999 in een eigen sociëteit USRAtijd, gevestigd aan de Educalaan 43 in Dronten. De oorspronkelijke functie van het gebouw was een fitnessruimte. Alles werd eigenhandig verbouwd. Nadat de grote aanpassingen klaar waren kon de SooS geopend worden. Dit is gebeurd door een fustje bier naar de SooS toe te brengen. Dit fustje is opgehaald bij de Bavaria fabriek in Lieshout. Dit fustje is met de USRAfiets naar de SooS toe gebracht en op 9 februari 1999 was de USRAtijd een feit. Nadat de SooS geopend was kon het feest beginnen vele gezellige avonden volgden.

De eigenaar van het pand wilde na enkele jaren zijn fitness-centrum verder uitbreiden. Daarom werd het huurcontract met USRA niet verlengd. Toen zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor de SooS. Uiteindelijk werd er een samenwerking gesloten met jongerenvereniging Nirwana, waarmee we gezamenlijk het Multifunctioneel Jongerencentrum USRA Nirwana hebben neergezet op de huidige locatie, Educalaan 39A. De gehele inrichting is door onze leden gedaan, van het verven tot aan het maken van de barren toe. In december 2013 is het pand geopend en in februari zijn wij officieel over gegaan van de ‘USRAtijd’ naar ons nieuwe pand ‘Ad Libitum’.

Onze sponsoren