Sv. Arboricultura

Kopie_van_arbori_liggend_logo_kleur_zwarte_letters.png

Arboricultura, of door leden genoemd Arbori, is de oudste HBO studentenvereniging van Nederland en de grootste studentenvereniging van Arnhem en omstreken. Er kunnen pagina’s gevuld worden over wat Arbori is, maar kort en bondig proberen we het hier toch duidelijk te maken!

Arboricultura betekent “het in het cultuur brengen van bomen” en is opgericht te Boskoop in 1908, waar in die tijd de Rijkstuinbouwschool gesitueerd was. Na omzwervingen kwam Arbori mee met de studierichting Tuin- en Landschapsinrichting naar Velp, bij Hogeschool Van Hall Larenstein. Dit als stukje geschiedenis, maar wat ís Arbori nu, wat maakt Arbori anders dan andere studentenverenigingen?

Arboricultura geeft de leden de ruimte om zelf het lidmaatschap in te vullen zoals zij dat willen. Zo kunnen de leden activiteiten bedenken en organiseren of actief worden binnen een van de commissies zoals de tapperscommissie, de sportcommissie, introductiecommissie of de activiteitencommissie. Een leuke en leerzame ervaring, die door de vereniging wordt gestimuleerd.

Naast alle inzet moet je natuurlijk ruim de tijd nemen om als levensgenieter je studententijd te beleven. Je studeert immers maar een keer dus geniet ervan! En een studentenvereniging zoals Arboricultura past helemaal in dat plaatje. Zo hebben we naast alle activiteiten, soos-avonden en etentjes onder andere ons jaarlijkse Gaîtenkampweekend, doen we mee aan de Batavierenrace en gaan we regelmatig op bezoek bij een zustervereniging, brouwerij of biercafe.

Onze sponsoren