Rattle 'n Hum

Rattle ’n Hum is trots om het Tractorpullingteam van studentenvereniging USRA te mogen zijn, wij zijn dan ook het enigste studenten-tractorpullingteam ter wereld! Het huidige bestuur telt 8 mannen en vrouwen die zich allemaal inzetten om zoveel mogelijk meters te maken met de Rattle. Daarnaast hebben wij meer dan 200 leden die mee gaan met wedstrijden en helpen sleutelen. Onze trekker rijdt sinds 1991 in de Two Wheel Drive klasse van de NTTO. Destijds waren wij het tweede team die zich aanmeldde voor deze klasse, vandaar ons startnummer 301 waar we nog steeds heel trots op zijn! In deze klasse moet de trekker lijken op een auto en wij rijden dan ook met een body van een Dodge d200. Verder heeft onze trekker een V8-motorblok met een inhoud van 8,6 liter, tijdens een run verbruikt de Rattle 1,1 liter methanol per seconde en halen we een vermogen van +-2800 pk. 

Wij bestaan al sinds 1979 en zijn dus al bijna 45 jaar actief in de tractorpulling wereld. Alles rondom de trekker regelen wij zelf, zo hebben wij eigen sponsoren, een eigen werkplaats en een eigen vrachtwagen. Elk jaar zijn er weer nieuwe uitdagingen en doen wij ons best om zo goed mogelijk mee te kunnen rijden binnen onze klasse, zowel in de Nederlandse competitie als bij de vele buitenlandse demonstraties!  

Door bij Rattle ’n Hum te gaan creëer je herinneringen voor het leven, een echte toegevoegde waarde aan je studententijd. Een aantal hoogtepunten zijn bijvoorbeeld de jaarlijkse open hok avond, de verkiezingen, het Rattle feest in de soos, wedstrijd bij powerweekend Made en de buitenlandse Demo’s naar Bernay (FR), Hajdúböszörmény (HU) en Cervaresa Santa Croce (IT). 

Als je USRA-lid bent kun je ook lid worden van Rattle ’n Hum. Dan mag je mee naar wedstrijden en ben je elke dinsdagavond vanaf half 8 welkom in onze werkplaats op Aeres Farms. Tot dan! 

Onze sponsoren