Actueel > Nieuws

Update omtrent het Coronavirus

28-03-2020, te Dronten

Beste USRA-leden, vrienden van USRA, ereleden en sponsoren,

Middels deze brief geven wij jullie een update omtrent het Coronavirus en USRA.

Na de persconferentie van 23-03-2020 is het Dagelijks Bestuur in overleg gegaan betreft deze kwestie. De ministers van veiligheid/justitie en volksgezondheid hebben, op advies van het RIVM, in deze persconferentie de maatregelen aangescherpt. Hierin is besloten dat er met directe ingang, geen bijeen-/samenkomsten zonder ondergrens van aantal personen mogen worden gehouden tot 1 juni 2020. Deze maatregel is van grote invloed op de activiteiten en evenementen van USRA en haar SooS ‘Ad Libitum’.

Gevolgen voor Ad Libitum

Ad Libitum zal gesloten zijn tot 1 juni 2020. Wij houden de ontwikkelingen rondom het Coronavirus nauw in de gaten. Dit betekent dat wanneer de maatregelen wijzigen, wij opnieuw zullen bekijken welke gevolgen dit heeft voor de openingstijden van Ad Libitum.

Afgelaste evenementen

Inspelende op deze maatregel en met de drukke agenda van USRA in het achterhoofd is besloten dat er niet voor alle evenementen een vervangende datum gepland kan worden. Het zal gaan om de evenementen die in de periode van 12 maart tot 1 juni 2020 gepland stonden. In de periode van 2 juni tot 22 juni zullen een aantal evenementen prioriteit hebben op verplaatsing. Dit zullen de SooStappersinstallatie, het Jaarfeest en de 2e Algemene Ledenvergadering zijn. Met als gevolg dat de volgende evenementen geen vervangende datum, in de periode voor de zomervakantie, kunnen krijgen:

  • Kongingsdagfeest;
  • De Docenten dag georganiseerd door het Activiteiten Comité;
  • Slimms Cocktailparty;
  • Het Voorjaarsconcours;
  • De feesten van jaarclubs Non Fiët, Picobellius Firmasus, en Nigrum et Album;
  • Het BOA Constrictor open feest;
  • Het Bloesemfeest.

 

Voor de jaarclubs die door deze maatregel geen activiteit in Sociëteit ‘Ad Libitum’ kunnen organiseren, zoals wel verplicht is in de statuten der USRA, genoemd in artikel 16 lid i, zal eenmalig een uitzondering gemaakt worden.

Avus Agricola Erat zal zelf duidelijkheid geven betreft de Dies Natalis. Bij vragen kun je dus ook bij één van hen terecht.

Verder hopen wij dat iedereen in goede gezondheid verkeert en dat ook blijft. Na deze periode van social distancing zullen we er met zijn allen weer een gezellig tijd van maken in Dronten. Om toch een beetje van elkaar op de hoogte te blijven hebben wij een hashtag opgezet, namelijk: #USRAgaatdoor. Deel jouw bezigheden in deze tijd met deze hashtag op social media en tag ons hierin. Op deze manier proberen we toch een beetje met elkaar in contact te blijven.

Mochten er nog vragen zijn over de genomen besluiten, horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,

Dagelijks Bestuur der USRA 2019-2020

Hoofdsponsoren