Actueel > Nieuws

Terugblik bestuursjaar 2018-2019

Een jaar geleden begon ons avontuur, we werden verkozen tot Dagelijks Bestuur 2018-2019, wat is de tijd snel gegaan! Ons bestuur bestaat uit Voorzitter Evert Hofman, Vicevoorzitter Jouke Holmer, 1e Secretaris Tynke Hofstra, 1e Penningmeester Josien Binnema, Algemeen Adjunct Jacco Sanderse, 2e Secretaris Saskia Scholte op Reimer en 2e Penningmeester Arjan Colpaart. Van Groningers tot Zeelanders, van akkerbouw tot veeboeren, ja we hebben ze allemaal! Wat hebben we genoten, wij mochten een jaar lang de grootste, gezelligste en leukste agrarische studentenvereniging van Nederland besturen. Maar dit hadden wij natuurlijk nooit gekund zonder de vele USRA-leden die deze vereniging telt. Vandaar ook ons motto “Sterker door elkaar!” Met elkaar kom je verder dan alleen en dat is natuurlijk ook een stuk gezelliger, zoals velen van ons dan ook zeggen: “ USRA, één grote familie”

Een paar mooie momenten die ons bestuur bij zullen blijven willen wij graag in dit stukje toelichten. Dit waren de hoogtepunten uit het jaar 2018-2019:
In het bijzonder heeft USRA deelgenomen aan de Samenloop voor Hoop. Dit was een evenement waarbij USRA met een team deelnam aan de strijd tegen kanker. Tijdens dit evenement werd er 24 uur lang gelopen om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Met dit geld kan het KWF onderzoek doen voor de bestrijding van kanker. Er is in totaal €2.846,- opgehaald, als USRA zijn wij trots en dankbaar voor dit mooie resultaat. Dit is een voorbeeld dat USRA  niet alleen staat voor de gezelligheid, maar ook buiten de vereniging om een steentje bij wil dragen.

Dit jaar mochten wij het besturenweekend organiseren voor onze Zusterverenigingen. Samen met het SooSbestuur hebben wij ons best gedaan om er een geslaagd weekend van te maken en dat is zeker gelukt! Als dagactiviteit gingen we op de tandems de polder verkennen met leuke opdrachten. Later op de avond waren er ook oud bestuursleden welkom en werden de barovernames gehouden, deze zijn uiteraard allemaal gewonnen door USRA!

Ook heeft er een wijkfeest in Dronten-Noord plaatsgevonden. Dit was een initiatief van een buurtbewoonster uit Dronten-Noord en USRA in samenwerking met de gemeente. Het doel van dit wijkfeest was om buurtbewoners  kennis met elkaar te laten maken om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Het was een zeer geslaagde middag met een grote opkomst van jong tot oud! De bewoners van De Oeverloper, De Grutto, De Morinel en De Kievit kwamen massaal naar het wijkfeest om gezellig een pannenkoek met elkaar te eten.
Verder hebben we vele liters koffie mogen schenken, de 100 liter dagen zijn zelfs bereikt! Vele etentjes met o.a. de burgemeester en broederverenigingen mogen meemaken, kerstwandelingen met Anne en Dicil mogen lopen, biertjes gedronken met de Bar Commissie, genoten van de country hits tijdens de Openbare Vergaderingen, danspasjes gewaagd op het Jaarfeest, vele handjes mogen schudden, tot in de late uurtjes mogen vergaderen en tot slot vele feestjes gevierd in de SooS.

Wij hebben genoten!

Evert, Jouke, Tynke, Josien, Jacco, Saskia en Arjan

Hoofdsponsoren