Mechan Group

Mechan Groep – Equip to Grow

Mechan Groep is onderdeel van Mechan Holding, een Nederlands-Belgische onderneming die al sinds 1970 actief is in de landbouw. De hoofdactiviteit van Mechan Groep is de import en verdeling van trekkers en landbouwmachines van de AGCO-merken Fendt, Massey Ferguson, Valtra en Fella. Daarmee behoort Mechan Groep tot de grootste landbouwmachine- en trekker importeurs in de Benelux.  Het netwerk van distributie over de AGCO merken bestaat uit zo’n 80 dealerbedrijven waarvan er zes (deels) in eigen beheer zijn.

Mechan Groep is gehuisvest in Achterveld waar we een eigen werkplaats hebben, opslag van trekkers en onderdelen en 3 showrooms. De merken hebben ieder apart een verkooporganisatie die centraal wordt ondersteund door de afdelingen Marketing, Training en Opleidingen, Financiën, ICT, HR en Parts en Service. In totaal werken er ongeveer 80 personen voor Mechan Groep.

De laatste jaren is er hard gewerkt aan een aantal labels om de dienstverlening van het bedrijf te vergroten. Zo verkopen we verzekeringen via Mechan Verzekeringen, hebben we een uniek leaseconcept bij Mechan Lease, de Tractor Totaal Lease en is Mechan Dealer actief voor eindklanten in het zuiden van de Flevopolder.

In de visie van Mechan Groep is groeien van belang omdat groei nieuwe kansen oplevert, voor het bedrijf maar ook voor haar netwerk en medewerkers. Equip to Grow omschrijft dan ook perfect de filosofie van het bedrijf. Mechan Groep faciliteert om groei te realiseren, van het gewas, bedrijf en personen. Op alle vlakken dus. In dit kader zijn we ook actief met het begeleiden van stages en werk en leren trajecten.

Met de sponsoring van USRA wil Mechan Groep de mogelijkheden van toekomstige werkgever onder de aandacht brengen van de studenten. Graag horen we ook van de USRA studenten hoe wij ons als werkgever attractiever kunnen maken en waaraan behoefte is bij de invulling van een baan. In het partnership met USRA  kijken wij naar nieuwe mogelijkheden om de studenten meer ervaring en kennis van de praktijk bij te brengen bijvoorbeeld door ze op ons terrein te voorzien van workshops. Daarbij staan wij uiteraard ook open voor suggesties vanuit de USRA of haar leden.

Hoofdsponsoren