Alfa Accountants

Aangenaam, wij zijn Alfa

Wij zijn Alfa Accountants & Adviseurs, een organisatie met 950 medewerkers verdeelt over 33 kantoren in Nederland. Ons motto is om duurzame waarde te creëren voor klanten, medewerkers en de maatschappij! Wij zijn gespecialiseerd in de agrarische sector en het MKB en adviseren ondernemers op het gebied van bedrijfsvoering, strategie, accountancy, belastingen, recht, subsidies, salaris en personeel.

 

Wat is het perspectief van een HAS-student bij Alfa Accountants en Adviseurs?

Alfa adviseert duizenden agrarisch ondernemers op het gebied van bedrijfsstrategie, bedrijfsvoering en wet- en regelgeving. Als HAS-student zijn er twee functies waar je voor in aanmerking komt. Dit zijn:

 

  • Bedrijfskundig adviseur

Als bedrijfskundig adviseur maak je ondernemingsplannen, liquiditeitsplanningen en gecombineerde opgaven. Je wordt specialist in agrarische wet- en regelgeving, zodat ondernemers altijd op jouw kennis terug kunnen vallen. Je verwerkt financiële cijfers van een onderneming in ons eigen Bedrijfsanalyse Systeem (BAS-Systeem), waardoor deze cijfers worden vertaald naar sprekende trendanalyses. Samen met de ondernemer analyseer jij die trends, zodat de ondernemer goede beslissingen kan maken voor de korte en lange termijn.

 

  • Assistent accountant / Klantbeheerder

In de agrarische sector kun je als assistent accountant en later als klantbeheerder (accountant) het verschil maken. Je stelt zelf de jaarrekening, balans en winst- en verliesrekening op en je bent goed in het signaleren van klantspecifieke aandachtspunten. Bij onvolledigheden in de financiële administratie van de klant, ben jij degene die contact zoekt met de ondernemer en hem de juiste vragen stelt. Daarnaast spar je met de klant over zijn toekomst op basis van de financiële administratie.

Wat typeert Alfa?

Naast een uitdagende baan, kan jij op termijn zelf eigenaar van Alfa worden. Wij bieden iedere medewerker de mogelijkheid om te participeren in Alfa door het aanschaffen van certificaten van aandelen. 80% van onze collega’s maakt hier ook gebruik van. Zo wordt de winst niet verdeeld over een aantal partners/eigenaren, maar over alle medewerkers. Wel zo eerlijk, vinden wij.

 

We vinden het opleiden en ontwikkelen van onze mensen essentieel. Wij geven jouw talent, initiatief en ondernemerschap de ruimte, zodat jij je werk met plezier kunt doen. Dichtbij onze klanten, hun werkgebied en uitdagingen. Daar zijn we op ons best.

 

Waarom de samenwerking met USRA?

Als groeiend landelijk advieskantoor hebben we continue behoefte aan instromend talent. Talent met een goede vooropleiding en de juiste mentaliteit. Daarom ontmoeten we jou graag!

 

Meer weten over Alfa?

Ga naar onze website alfa.nl of neem contact op met Tim Baakman via tbaakman@alfa.nl of 088-2531027.  We ontmoeten je graag!

Hoofdsponsoren